19. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 2013: luukku 19


Tämän päivän luukun teema on kuusi.


Ei kuitenkaan vielä se suuri joulukuusi vaan pöydälle mahtuva huonekuusi. Tämä herttainen puu ei ole pelkästään joulun ajan koriste vaan monivuotinen viherkasvi, aina vihanta havupuu. Vuosi sitten tätä jo ihailin, mutta hankkimatta jäi. Tänä vuonna oli hyvissä ajoin liikkellä, ja eipä hankita ei ole harmittanut. Ja ihme kyllä, pojat (varsinkin tuo nuorempi) ovat jättäneet kuusen rauhaan, vaikka epäilin ihan jotain muuta...


Vaikka monessa blogissa ja sisustuslehdessä huonekuusta on viime vuosina paljon näkynytkin, ei pieni puu ole mikään muotioikku vaan vanha ja perinteinen viherkasvi. Tämä on myös hyvä vaihtoehto perinteiselle kuuselle allergiseen kotiin, koska tämä ei aiheuta oireita allergikolle. Siis hyvä meille :)
Hoidon suhteen aika helppo, mutta katsotaan onko kerrostalon sisäilma sille liian kuiva. Pientä haastetta itselle; saanko pidettyä kuusen hengissä ensi jouluun?!


Huonekuusen hennoille oksille ei kovin painavia koristeita voi laittaa. Pieniä huovutettuja palloja laitoin koristaman muutaman, nehän eivät paljoa paina. Ja kun niitä sopivasti ylimääriäisiä jäi tuolta pallonauhasta.
Mutta toisaalta eihän tämä karu kaunokainen koristeita välttämättä kaipaisi...Millainen kuusi teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.