12. huhtikuuta 2013

Aurinkoinen appelsiini-valkosuklaa-juustokakku

Sumuisen ja harmaan perjantaiaamun piristykseksi aurinkoisesta ja ahh niin hyvää kakkua!! 
Valitettavasti vain näin kuvissa, kakun leivoin jo jonkin aikaa sitten. Eli makeat muistot vain enää jäljellä.... 

Kakun alkuperäinen ohje on Kinuskisissalta ja tällä ohjeella valmistin myös Kakkuja juhliin -postauksen kakut maidottomana ja gluteenittomana. Pieniä muutoksia tein taas ohjeeseen.





Aurinkoinen appelsiini-valkosuklaa-juustokakku
Pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
100 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:

3 liivatetta
3 dl puristettua appelsiinimehua


Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksipohjaohjeen mukaan valmistettu keksi-voiseos.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.