Esikoisen syntymäpäiväjuhlisssa tarjolla oli tätä helppotekoista lohihyytelökakkua. Mainio vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle!
16 annosta
Pohja
200 g hapankorppuja
1 dl maitoa
100 g juoksevaa
kasviöljyseosta
Täyte
2 tlk (300 g) crème
fraîchea (ranskankerma)
7 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
400 g kylmäsavukirjolohta
1 dl ruohosipulia
hienonnettuna
1 dl tilliä
hienonnettuna
3/4 tl suolaa
sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl valkopippuria
4 dl vispikermaa
Koristeluun
kirjolohiruusukkeita
ruohosipulia
tillinoksia
sitruunaviipaleita
1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja lisää
jauhelmaan maito ja rasva. Kiinnitä irtopohjavuokaan leivinpaperi. Taputtele
muruseos vuoan pohjalle ja paperin päälle tiiviiksi kerrokseksi ja nosta
kylmään.
2. Pane liivatelehdet veteen pehmenemään kymmeneksi
minuutiksi. Jätä kirjolohesta koristeiksi vinoja viipaleita noin 100 g.
Paloittele loput kalasta pieniksi kuutioiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puserra liivatelehdet vedestä
kuiviksi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna hiukan jäähtyä. Sekoita
ranskankerman joukkoon lohikuutiot, tilli-ja ruohosipulisilppu, liivateseos ja
mausteet. Lisää lopuksi vatkattu kerma. Kun seos alkaa hyytyä, kaada se vuokaan
hyytymään seuraavaan päivään.
4. Irrota hyytelö veitsellä vuoan reunasta ja poista
irtoreuna. Nosta torttu papereineen tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa
kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.