21. marraskuuta 2013

Lohihyytelökakku

Esikoisen syntymäpäiväjuhlisssa tarjolla oli tätä helppotekoista lohihyytelökakkua. Mainio vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle!
Juhlatunnelmia löytyy lisää täältä.


LOHIHYYTELÖKAKKU
16 annosta

Pohja 
200 g hapankorppuja
1 dl maitoa
100 g juoksevaa kasviöljyseosta

Täyte 
2 tlk (300 g) crème fraîchea (ranskankerma)
7  liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
400 g kylmäsavukirjolohta
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 dl tilliä hienonnettuna
3/4 tl suolaa
sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl valkopippuria
4 dl vispikermaa

Koristeluun   
kirjolohiruusukkeita
ruohosipulia
tillinoksia
sitruunaviipaleita

1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja lisää jauhelmaan maito ja rasva. Kiinnitä irtopohjavuokaan leivinpaperi. Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja paperin päälle tiiviiksi kerrokseksi ja nosta kylmään.
2. Pane liivatelehdet veteen pehmenemään kymmeneksi minuutiksi. Jätä kirjolohesta koristeiksi vinoja viipaleita noin 100 g. Paloittele loput kalasta pieniksi kuutioiksi.
 3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puserra liivatelehdet vedestä kuiviksi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna hiukan jäähtyä. Sekoita ranskankerman joukkoon lohikuutiot, tilli-ja ruohosipulisilppu, liivateseos ja mausteet. Lisää lopuksi vatkattu kerma. Kun seos alkaa hyytyä, kaada se vuokaan hyytymään seuraavaan päivään.

4. Irrota hyytelö veitsellä vuoan reunasta ja poista irtoreuna. Nosta torttu papereineen tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa kylmänä.


Alkuperäinen resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.