1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 2013: luukku 1


DIY joulukalenteri 

Aloitetaan blogini ensimmäinen joulukalenteri vinkkaamalla äärimmäisen yksinkertaisesta, mutta muuntelukelpoisesta joulukalenterista.
Useassa blogissa on vuosien varrella samanmoisia kalentereita näkynyt, joten mallia en omaksi väitä.
Jos alkuperäisen tekijän tietäisin, linkin tähän pistäisin :)

Vielä ehdit hyvin askarrella oman joulukalenterin, jos sellainen kodistasi uupuu!


Ja totetus on juuri niin yksinkertainen kuin miltä se näyttääkin:
Tulostin numerot ja leikkasin ne kuvioleikkurilla (tavalliset sakset käy myös hyvin!). Sujautin pienet yllätykset pusseihin ja ripustin ne numeroiden kanssa pyykkipojalla narulle. 
Ja joulukalenteri on valmis!

Mitä pusseihin sisälle? Koska näin joulun alla tulee herkuteltua normaalia enemmän, ei tämän kalenterin jokaisesta luukusta paljastu suklaata tai namuja. Ajattelin laittaa myös tervehdyksiä tontuilta; niistähän me aikuiset lapsia tiuhaan muistutellaan näin joulun alla :) Itsenäisyyspäivän ja adventit ajattelin huomioida päiviin sopivilla askareilla. Myöskin poikiemme lorukorttipussi saa jouluisia täydennyksiä.

Mielestäni tällainen joulukanterin on mainio keksintö jo ihan siksi, että materiaalit löytyy jo kotoa valmiiksi. Nuo pussithan voi taitella vaikka lahjapaperista, jos valmiita paperipusseja ei ole. Sekin on plussaa, että sisällön saa päättää itse ja kohdistaa juuri saajan mukaisesti. Aikuisille kalenteriin voisi sujauttaa vaikka leffaliput tai lahjakortin kotoiseen hartiahierontaan, eikö kuulostaisi aika kivalta!
Myöskään suuria säilytys ongelmia tämä kalenteri ei tuota, ja seuraava vuonna voi taas tehdä uudennäköisen joulun odotus laskurin.

Kelpo vinkki: tyhjenevälle narulle voi ripustaa esille ne postiluukusta tipahtevat joulukortit.

Millä sinä täyttäisit joulukalenterin?


4 kommenttia:

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.