27. lokakuuta 2013

Ja niin he saivat toisensa...

Heinäkuun 27. päivä soivat hääkellot pikkusiskolleni ja hänen tulevalle aviopuolisolleen.

Isosisko (siis minä) sain kunnian valmistaa juhlalaukut sekä morsiolle että kaasolle. Samalla ompelin myös itselleni kun oikein vauhtiin pääsin ;)

Kaikissa laukuissa oli sama periaate, mutta kaavat erillaiset. Kaavat piirtelin itse. Laukuissa käytin kiinni ommeltavia metallisia kehyksiä. Päälli- ja vuorikankaan väliin laitoin jäykähköä huopakangasta, jotta laukuun tulisi enemmän jämäkkyyttä ja muotoa, eivätkä ne olisi kuin pusukkat tai kukkarot. Kaikissa laukuissa oli myös ruusukkeet, kaikki tehty eri tekniikoilla.

Morsiammen laukun tein hääpuvun ylijääneistä materiaaleista, siis valkoista ja harmaata. Ja kaason laukun värit tuli morsiammen toiveena, tässä kuitenkin sain käyttää enemmän sitä taiteellista vapautta ;) Näissä laukuissa oli myös metalliset olkahihnat.
Oman laukun värit poimin juhla-asustani. Tuon sinisen ruusukkeen materiaali on peräisin eräästä iltapukuni lyhennetystä helmasta, mitään ei siis kannata hukkaan heittää :) Laukku ja kengät "mätsäävät" nyt hyvin yhteen ;)


Se oli uskomatttoman hieno päivä, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. 
Sain kunnian tehdä myös kesäiset kimput juhlapaikan pöytiä koristamaan, ja mikäpä kimppuja sitoessa kun on oli tällaiset maisemat, vai mitä sanotte?!


Saatiin siis virallisesti uusi lankomies sukuun, joten tervetuloa vaan ;)


6 kommenttia:

 1. Ihania laukkuja! Sopivat moneen tilanteeseen ja etikettiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Se näissä laukuissa olikin tarkoitus, etteivät olisi vain häälaukkuja :) Ruusukkeita vaihtamalla/poistamalla saa taas erillaista ilmettä aikaan.

   Poista
 2. Upeat laukut! Mukava, kun mätsäävät hyvin vaatteisiin ja kenkiin. :) Mun mielestä luonnonkukat on tosi kauniita, niin näissäkin kimpuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tienvarret olivat silloin valkoisenaan päivänkakkaraa ja siankärsämöä, niin miksipä niitä ei hyödyntäisi. Voi kun tulee ikävä kesää...

   Poista

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.