Raparperiaika on parhaimmillaan!
Tänään tehtiin poikien kanssa iltapäiväkahville nopeatekoista piirasta.
Nami nami...
Raparperipiiras
Pohja
1 muna
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariiniä
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
6 - 7 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
1/2 dl vettä
Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä
paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke.
Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa,
tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa
astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja
käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
Sekoita muna ja sokeri. Lisää margariini, maito ja jauho-leivinjauheseos
nopeasti sekoittaen.
Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 - 30
cm, piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Voi kiitos!
VastaaPoistaPakkohan tuonne on liittyä ;)