3. kesäkuuta 2013

Nopea ja maukas raparperipiiras



Raparperiaika on parhaimmillaan! 
Tänään tehtiin poikien kanssa iltapäiväkahville nopeatekoista piirasta. 
Nami nami...






Raparperipiiras

Pohja

1  muna
1 1/2  dl sokeria
3/4  dl juoksevaa margariiniä
2  dl maitoa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta

Täyte

6 - 7 dl raparperipaloja
2  dl sokeria
1/2  dl vettä


Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.

Sekoita muna ja sokeri. Lisää margariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 - 30 cm, piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.

Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 Alkuperäinen ohje täältä









2 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!
      Pakkohan tuonne on liittyä ;)

      Poista

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.