Esikoinen toivoi synttärikakkuksi legokakkua, ja sellaisenhan äiti tottakai koitti tehdä.
Kakusta tulisi siis tehdä neliömallinen. Leivoin suklaakääretortun ohjella kakkupohjan, jonka leikkasin neljään osaan. Kakun kerroksiin laitoin mansikka- ja valkosuklaamousset.
Koska kakku täytyi hyytyä, eikä minulla ollut sopivaa neliönmallista vuokaa, niin askarteluhenkisenä tyyppinä rakentelin pahvi-tuorekelmu-viritelmän kakun ympärille. Harmi kun ei tullut otettua kuvaa tästä vaiheesta ;) Onneksi täytteet olivat sen verran jämäköitä, niin eivät valuneet "kakkuvuuan" reunoilta ulos.
Päällinen oli sokerimassaa, värivalinnan suoritti synttärisankari itse. En aikaisemmin ollut käsitellyt sokerimassaa. Olisi ehkä pitänyt hieman harjoitella, jotta lopputulos olisi ollut siistimmän näköinen. Onneksi ulkonäkö ei vaikuttanut makuun.
Kakun päälle vielä laitettiin ne legojen "nystyrät", joiden sisällä oli kakkupohjaa ja päällinen tietenkin tuota sokerimassaa. Muuta koristeita ei sitten tarvinnutkaan, vaikka Esikoiselta tuli kyllä ehdotuksia legopoliiseista rosvoihin. Kokeillaan koristeiden teko sitten ensikerralla!
Juhlatunnelmia lisää täällä.
LEGOKAKKU
kakun mitat noin 15x15x15cm
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Mansikkamousse
2 dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
200g ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 liivatetta
300g masnikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma.
Soseuta mansikat. Sekoita tuorejuusto, ranskan kerma, sokerit ja mansikat
keskenään. Puristele liivatteista liika vesi pois ja liota liivatteet n.½dl
juuri kiehautettua vettä. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se ohuena nauhana
edellä mainittuun seokseen. Lopuksi sekoita joukkoon kermavaahto.
Tällä ohjeella täytettä tulee reilusti yhteen väliin,
tarvittaessa pienennä tai suurenna ohjetta.
Toisaalta ylimääräiset voi täytteet voi laittaa kulhoon ja syödä pois.
Valkosuklaamousse
300g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
3 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma
vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa vähän väliä sekoittaen. Vatkaa munat suklaan
joukkoon yksitellen. Purista liivatteista
ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
Jäähdytä seosta hetki ja kaada se suklaa-munaseokseen koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon kermavaahto.
Tästä määrästä tulee myös mukavan reilu täytekerros.
Moussereseptit löysin täältä.
Todella kivan näköinen kakku! :)
VastaaPoistaKitos!
Poista