Kun ulkona tuulee ja vettä sataa vaaka suoraan, niin silloin on tomaattipohjainen pata paikallaan piristämään päivää! Ja maistuu takulla koko perheelle.
ILOINEN NAKKIPATA
4 annosta
1 pkt (300 g) kevytnakkeja
2 porkkanaa
200 g selleriä
1 sipuli
1/2 pientä purjoa
5 dl vettä
1/2 tlk (à 500 g) paseerattua tomaattia
2 dl pastaa
1 lihaliemikuutio
1 tl pippurisekoitusta
Pinnalle
persiljaa hienonnettuna
Pese ja kuori porkkanat ja selleri. Kuutioi juurekset ja
hienonna sipuli. Halkaise purjo, huuhtele se hyvin ja leikkaa puolikkaiksi
renkaiksi.
Kiehauta vesi, lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja
lihaliemikuutio. Lisää liemen joukkoon paloitellut porkkanat, selleri ja
hienonettu sipuli. Keitä noin 10 minuuttia.
Lisää pasta ja purjo joukkoon kiehumaan ja keitä niitä vielä
noin 15 minuuttia eli kunnes pasta ja juurekset ovat kypsiä.
Juuresten ja pastan kypsyessä paloittele nakit ja ruskista
ne kevyesti pannulla. Sekoita nakkipalat kypsän padan joukkoon ja lisää
pippuri. Hienonna kypsän padan pinnalle persiljaa tai ruohosipulia.
Vinkki! Ylimääräisen paseeratun tomaatin voi pakastaa.
Alkupäreinen resepti täältä.
Itse tehnyt myös paljon yhtä italialaista keittoa jossa on tomaattipohja. Saa hiukan eri maun keittoihin :)
VastaaPoistaTomaatti antaa kyllä aika moneen ruokaan kivan säväyksen :)
Poista