10. marraskuuta 2013

Herkullinen banaanisuklaakakku

Pidätkö banaanista? Entäs suklaasta? Ja jos ei haittaa, että mukaan laitetaan mausteeksi kanelia ja pekaaninpähkinöitä täydentämään ruokosokerin aromia, niin alahan kaivella kakkutarpeet esiin ja eikun leipomaan, ohje tulee tässä!


Kakku on koostumukseltaan kuin porkkanakakku, mutta maultaa täyteläisempi, nam!





Herkullinen banaanisuklaakakku

350 g leivontamargariinia

2,5 dl ruokosokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
0,5 tl suolaa
2 banaania
100 g tummaa suklaata
1,5 dl pekaanipähkinöitä

Päällinen
2,5 dl tomusokeria
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
2 rkl vahvaa kahvia

---


1. Sekoita ruokosokeri pehmenneeseen margariiniin. Lisää munat yksitellen samalla

sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.



2. Soseuta banaanit. Leikkaa suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita joukkoon.

3. Levitä taikina leivitettyyn, irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175
asteessa noin 1 tunti. Irrota kakku vuoasta hetki uunista oton jälkeen.

4. Sekoita päällisen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle, koristele pähkinöillä ja suklaarouheella. Alkuperäisessä ohjeessa päällinen oli tarkoitettu kastikkeeeksi (lisäät vain hieman kahvia), mutta tein tällä kertaa hieman toisin.

Vinkki! Voit tarjota kakun heti tai vasta myöhemmin. Maku ja rakenne mehevöityvät, kun säilytät kakun muovipussiin käärittynä. Säilyy jopa viikon.



Alkuperäinen resepti täältä.

2 kommenttia:

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.