8. maaliskuuta 2013

Juhannusruusu

Jatketaan kukka-aiheella, vaihdetaan vaan materiaalia ;)

Yksi tällainen matto jo meiltä löytyykin, kylpyhuoneesta, mutta vain suuremmassa mittakaavassa. Materiaalit ovat jo jonkin aikaa odotelleet työnalle pääsyä, ja samoin vessa kaipaillut mattoa ;)

Virkkasin maton siis tällä "Juhannusruusu" ohjeella hieman pienentäen, halkaisija noin 90cm.

Ja ei kahta ilman kolmatta (vai miten se meni..)
Vaihdetaan vaan tällä kertaa mallia!


5 kommenttia:

 1. Ihana matto! En oo koskaan virkanu mitään ja oon nyt alottanu "juhannusruusu" maton tekemisen. Ohjeeessa maton halkaisija on 105 cm. Haluaisin tollasen vähän pienemmän. Oisko sulla ohjetta tähän kokoon? Itse en osaa muuttaa tota isoa pienempään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Olen virkannut maton tuota ohjetta noudattaen kierrkoselle 5. saakka. Jätin krs 6. välistä ja krs:lla 7. virkkasin vain 18 kaarta (eli toistin 17 kertaa). Virkkasin mallin mukaan kierroksen 12. loppuun saakka ja siirryin krs:lle 20. ja siitä loppuun ohjeen mukaan.

   Toivottavasti tästä on sinulle apua! Mukavia virkkaushetkiä!

   Kati

   Poista
  2. Kiitti paljon! Yritän onnistua!!!!

   Poista
 2. Vastavierailulla blogissasi. :) Ihana matto! Olen haaveillut kotiin juuri tämän kaltaista virkattua mattoa, värikkäämpää tosin. Paikkakin olisi jo valmiina. Omat kädentaidot ei vain (vielä) riitä maton virkkaamiseen. Todella siistiä jälkeä olet saanut aikaan. Huoh, kumpa minäkin osaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harjoittelemalla näissä onnistuu :) Entäs jos aloittaisit vaikka pannunalusesta, ja siitä seuraavaksi matto?! Kyllä osaat!!
   Olen myös tehnyt tilauksesta mattoja, jos kiinnostuit niin laitahan viestiä :)

   Poista

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.