19. marraskuuta 2013

Iloinen nakkipata


Kun ulkona tuulee ja vettä sataa vaaka suoraan, niin silloin on tomaattipohjainen pata paikallaan piristämään päivää! Ja maistuu takulla koko perheelle.



ILOINEN NAKKIPATA
4 annosta

1 pkt (300 g) kevytnakkeja
2          porkkanaa
200 g  selleriä
1          sipuli
1/2     pientä purjoa
5 dl     vettä
1/2 tlk (à 500 g) paseerattua tomaattia
2 dl    pastaa
1          lihaliemikuutio
1 tl      pippurisekoitusta

Pinnalle         
persiljaa hienonnettuna

Pese ja kuori porkkanat ja selleri. Kuutioi juurekset ja hienonna sipuli. Halkaise purjo, huuhtele se hyvin ja leikkaa puolikkaiksi renkaiksi.
Kiehauta vesi, lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja lihaliemikuutio. Lisää liemen joukkoon paloitellut porkkanat, selleri ja hienonettu sipuli. Keitä noin 10 minuuttia.
Lisää pasta ja purjo joukkoon kiehumaan ja keitä niitä vielä noin 15 minuuttia eli kunnes pasta ja juurekset ovat kypsiä.
Juuresten ja pastan kypsyessä paloittele nakit ja ruskista ne kevyesti pannulla. Sekoita nakkipalat kypsän padan joukkoon ja lisää pippuri. Hienonna kypsän padan pinnalle persiljaa tai ruohosipulia.

Vinkki! Ylimääräisen paseeratun tomaatin voi pakastaa.

Alkupäreinen resepti täältä.

2 kommenttia:

  1. Itse tehnyt myös paljon yhtä italialaista keittoa jossa on tomaattipohja. Saa hiukan eri maun keittoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatti antaa kyllä aika moneen ruokaan kivan säväyksen :)

      Poista

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.