3. kesäkuuta 2013

Nopea ja maukas raparperipiiras



Raparperiaika on parhaimmillaan! 
Tänään tehtiin poikien kanssa iltapäiväkahville nopeatekoista piirasta. 
Nami nami...






Raparperipiiras

Pohja

1  muna
1 1/2  dl sokeria
3/4  dl juoksevaa margariiniä
2  dl maitoa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta

Täyte

6 - 7 dl raparperipaloja
2  dl sokeria
1/2  dl vettä


Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.

Sekoita muna ja sokeri. Lisää margariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 - 30 cm, piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.

Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 Alkuperäinen ohje täältä









1 kommentti:

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.