Palataan vielä pääsiäiseen...
Pääsiäiskakuksi leivoin juustokakkua, hieman erillaista tällä kertaa.
Uusimmasta Pirkka-lehdestä (4/2013) löysin tämän ohjeen, ja sen verran houkuttelevalta näytti kakku kansikuvassa, että kokeiltava oli.
Todella helppotekoinen, vatkataan vaan kaikki täyteaineet sekasin.
Ulkonäkö ei ehkä niin houkutteleva kun lehdenkuvassa, mutta eipä tuo makuun vaikuttanut ;)
Mustikkamarmoroitu juustokakku
12
annosta
Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
(Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua
Pinta
1 dl mustikoita
(pakaste)
3/4 rkl sokeria
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon
sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija
24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella
ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta
sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi
pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla
noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta.
Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku
vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.)
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai
mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa
mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.