6. huhtikuuta 2013

Piece of cake

Palataan vielä pääsiäiseen...


Pääsiäiskakuksi leivoin juustokakkua, hieman erillaista tällä kertaa. 
Uusimmasta Pirkka-lehdestä (4/2013) löysin tämän ohjeen, ja sen verran houkuttelevalta näytti kakku kansikuvassa, että kokeiltava oli. 
Todella helppotekoinen, vatkataan vaan kaikki täyteaineet sekasin. 
Ulkonäkö ei ehkä niin houkutteleva kun lehdenkuvassa, mutta eipä tuo makuun vaikuttanut ;)



Mustikkamarmoroitu juustokakku

12 annosta

Pohja 
200 g digestivekeksejä
75 g voita


Täyte 
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua

Pinta  
1 dl mustikoita (pakaste)
3/4 rkl sokeria


Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.