24. helmikuuta 2013

Pehmeä perunakeitto


Aurinkoenergiaa ulkoa haettu ja nyt masu pullollaan maistuvaa keittoa!

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle!




PERUNA-JUUSTOKEITTO

6 annosta

1 keskikokoinen keltasipuli
5 isoa perunaa
n. 1/2 dl persiljaa 
10 dl kasvislientä,
kuutiosta tai fondista
200 g punaista koskenlaskijaa
valkopippuria

Kuullota hienonnettu keltasipuli voissa. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Lisää sen verran kasvislientä, että perunat ja sipulit peittyy. Anna kiehua kannen alla kunnes perunat on pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää taas hieman kasvislientä sekä juusto paloina. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Mausta persiljalla ja valkopippurilla.
Kuumenna keitto kiehuvaksi, lisää kasvislientä jos keitto on liian sakeaa.

 Keiton päälle krutonkeja patongista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja raasta päälle hieman juustoa. Anna olla uunissa niin kauan, että leipä saa väriä ja juusto on sulanut.

(alkuperäinen ohje on täältä kera valkosipulin, muutin ohjetta; jätin valkosipulin pois ja lisäsin perunaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Kommenteista olen kiitollinen.